Mooie weer (voorlopig) afgelopen, economische groei ook

Voor-vorige week kwamen de eerste berichten al: het gaat economisch niet goed. Vorige week meer berichten daarover: de Rabo voorziet een recessie. Nog een voorbeeldje: -55% omzet, oei! En dan komen daar dit soort dingen ook nog eens bij, want wel leuk wat ze daar in Den Haag allemaal bedenken (met vast de beste bedoelingen ook), maar het moet allemaal wel kunnen natuurlijk en het zien daarvan zijn ze in Den Haag niet zo goed in.
De KvK ziet het allemaal overigens ook al gebeuren in haar augustus-trendrapport.

Maar afgezien van alle malheur van nu: dit zat er wel aan te komen natuurlijk, dat schreef ik hier al eerder. De 7 vette jaren (2015-2022) lijken voorbij en dan komen volgens Bijbelse profetieën de 7 magere jaren (2023-2030?). Een handleiding wat nu te doen als ondernemer heb ik ook niet en bovendien: dat verschilt natuurlijk ook enorm per ondernemer. Eén ding weet ik wel: het is tijd voor het maken van een analyse (de ouderwetse SWOT voldoet nog steeds prima) en een plan! En snel ook…..