Box3: nieuwe stelsel pas vanaf 2026 (als al)

Best moeilijke materie: het heffen van belasting over bezit. Toch? Sinds 2016 worstelen de boven ons gestelden ermee (eigenlijk al veel langer, maar dat bespaar ik jullie). Het oude model (= huidige boxensysteem) is eind 2021 door de rechter illegaal (ja: illegaal, onwettig dus) verklaard en een nieuw systeem staat al sinds 2020 in de steigers, maar wil om allerlei redenen nog maar niet van de grond komen. StasFin van Rij heeft vorige week al medegedeeld dat invoering vanaf 2025 niet gaat lukken, het wordt (tenminste) vanaf 2026.
Ondertussen blijven we met z ’n allen maar doorwerken via een met paperclips en plakband bij elkaar gehouden model, waar overigens nu ook al de eerste bezwaarschiften tegen zijn ingediend. Dat gaat dus ook een jaartje of 5 a 6 (of nog langer) door etteren. Met daaronder ook nog de open wond van het oude systeem waar het laatste woord ook nog niet over opgeschreven is. Mooi commentaar over dit alles vind je hier. Liedje bij?