De fiscale plannen voor 2023, auw!

Zoals het plaatje hiernaast zegt: Change ahead!
De nieuwe regering gaat stevig verbouwen in de fiscale regels en begint daarmee al in 2023.
Hier het lijstje met de geplande verbouwingen en dat zijn er dus nogal wat. Voor ondernemers verandert er veel, voor alle anderen ook.

De belangrijkste veranderingen voor ondernemers zijn onder andere de afschaffing van de FOR, afschaffing vrijstelling BPM voor bestelbusjes en de (verdere) afbouw van de Zelfstandigenaftrek. Middeling wordt ook afgeschaft, net als de Inkomensafhankelijke Combinatiekorting en de ondernemers die via Box 2 ondernemen (via een B.V. dus) krijgen te maken met zwaardere lasten. Roken wordt duurder en vliegen ook.
Dat gaan dus dure jaren worden in de naaste toekomst, daar heeft de regering de inflatie, Poetin en de ECB niet voor nodig… En het is al zo ’n prijzige tijd… en dan krijg je dus dit. Als dat allemaal maar goed gaat…
Als troost: een liedje!
Zijn er in dat plannenlijstje dan ook nog dingen die goedkoper worden? Ik heb het toch een paar keer doorgenomen en ik zie ze niet. Tips welkom dus. Ergens anders las ik wel een plan voor verbetering: een (extra) belastingkorting voor mensen met lagere inkomens.