‘Deltaplan’ belastingherziening

Owjeee…. er is een ramp gebeurd, toch? Want als er een Deltaplan gemaakt moet worden, dan is er een ramp gebeurd. En als er een ramp is gebeurd dan moeten we iets bedenken om te voorkomen dat zo ’n ramp nog een keer gebeurt. Logisch toch (iets met kalf en put schiet door mijn hoofd, maar goed)? Een Deltaplan dus, om de belastingregels te veranderen, want die werken niet meer goed (genoeg). Dat kan zijn: de basis voor de nu geldende regels stammen uit 2000 en die zijn dus nogal ‘oud‘.
Er komt ook een nieuwe regering aan en die gaat vast ook weer nieuwe plannen maken, so this is the moment (voor nieuwe plannen)! De (nieuwe, nou ja, nieuwe) ideeën heel kort samengevat: zwaarder belasten milieuvervuiling en -misbruik en minder belasten van arbeid (yes please, thank you).
Maar ik las afgelopen week ook een heel andere visie: hou eens op met allerlei onlogische, soms zelfs idiote, nieuwe regels. Mooi voorbeeld daar ook, van zo ’n politiek correcte nieuwe regel; de beste bedoelingen misschien, maar een draak van een regeling.
And now for something completely different: we gedenken deze week ook een icoon in ons vakgebied. Iedere ondernemer vindt het leuk om in ieder geval één heel bijzondere klant te hebben: een bekende, zelfs beroemde, klant. Een soort klant dat maar weinig concullegae hebben. Een (zoals dat in mijn vak heet) ‘statusklant’. Die vakgenoot was Harry Pinster. Nooit van gehoord? Nou deze dus. Die Harry heeft heel wat gezien en meegemaakt.