De belastingfactuur 2021 alvast uitgerekend

Gezien in de promo-mail van de KvK afgelopen week? Een rekentool om uit te rekenen hoeveel Inkomstenbelasting je gaat betalen in 2021. Handig toch? Als je tenminste weet wat je gaat verdienen dan natuurlijk, anders is het alleen een interessant rekendingetje (tooltje dus ja). Maar goed, have fun! Ik heb ’t nog niet nagerekend, maar ’t zal best kloppen.
Of je trouwens meer of minder Inkomstenbelasting betaalt is natuurlijk best interessant, zelfs relevant. Wat je meer (of minder?) betaalt aan je zorgverzekeraar, je huurbaas, je energiebaas, je pensioenbaas en de supermarkt vind ik ook wel -op zijn minst- interessant en vaker veel relevanter. Maar daar ga ik gelukkig niet over, je Inkomstenbelasting wel. Vandaar dus dat ik het maar even noem.
Over de hele gezien wordt de belastingdruk in NL wel weer hoger volgens de OESO, dus alles is ook wat dat betreft weer relatief (alsof we dat al niet wisten…).
En voor wie niet kan wachten met belasting betalen over 2021 (of terugkrijgen, kan ook): je kunt inmiddels weer een Voorlopige Aanslag voor 2021 aanvragen (of wat er al is aanpassen). Alleen gaat dat nog even niet helemaal goed – aldus de Belastingdienst (zucht…..).