Het Corona-tijdperk, week 38: aftellen begonnen?

Ja, week 38 alweer – time flies. Halen we week 52? Ik denk het wel, maar we gaan zien (en kunnen er nou eenmaal toch niks aan doen – toch?). Het steunpakket 3.0 wordt -waarschijnlijk- nog niet afgebouwd in januari (sterk vermagerd was het overigens al wel).
De banken hebben bedrijven inmiddels voor ruim 30 miljard geholpen, met uitstel van betaling, herfinancieringen en nieuwe financieringen. Wat dan dus – samen met het al door de Belastingdienst gegeven uitstel van betaling en de door de overheid gegeven steun – leidt tot een enorm stuwmeer aan schulden. Het eerste teken daarvan is dat het UWV is begonnen met de eindafrekening van het NOW-1 steunpakket: ongeveer 60% van alle aanvragers moet geld gaan terugbetalen. Oei!
Van de inmiddels ingediende aanvragen voor NOW-3 komt overigens bijna de helft uit de horeca-sector.