Het Corona-tijdperk, week 37: graven naar ‘verborgen’ schulden

We gaan de winter in en die is altijd al grijs, zelfs donker en ook koud. Deze winter wordt dat nog een maatje erger door dat @#$%^&* virus. Zonder horeca, met dichtslibbende binnensteden en gourmetten met maximale tafelbezetting op 2e kerstdag. En tot overmaat van ramp heeft mijn gemeentebestuur -om nog onbekende redenen- onze vaste kerstbomenverkoper het leven onmogelijk gemaakt.
Maar goed, beter wordt het nog even niet. Het steunpakket 3.0 loopt inmiddels en TVL 3.0 kan inmiddels aangevraagd worden. Ander nieuws: met de TOZO-uitkering blijkt het ook niet zo lekker te gaan (ik voel weer een parlementaire enquête aankomen…). Maar belangrijker was het nieuws afgelopen week dat de overheid (i.c. vooral de Belastingdienst) en de banken zwaar weer aan zien komen: door alle verleende uitstellen van betaling zit het bedrijfsleven inmiddels vol met schulden en hoe lang gaat dat nog goed? Niet lang meer, volgens de horeca. Misschien moeten we maar eens met de Grieken gaan praten, die hebben hier veel verstand van – en ervaring mee. Nee, niet heengaan! Dat mag (nog) niet. Videobellen!