Corona, week 5

Hebben jullie daar nou ook last van? ’t Begint (bijna) te wennen allemaal, bizar toch!? Wandelingetje gemaakt vandaag en meestal doen we dat met een glaasje van iets aan het eind daarvan…. maar dat kan niet meer en we dachten er zelfs ook niet eens meer aan.
In het nieuws nauwelijks nog iets anders dan het virus en dat geldt ook voor het vaknieuws op mijn werkgebied. Weer nieuwe, aanvullende regels voor de noodpakket van de overheid (bijhouden, mensen!) en de eerste barsten in wat drie weken geleden nog de ultieme reddingsboei voor ondernemend Nederland leek te zijn. De eerste afwijzingen van steun en de klachten daarover, het langzaamaan beginnen te snappen dat de TOZO-regeling wel eens heel vervelend kan gaan uitpakken straks en de eerste tekenen van het sjoemelen met cijfers om de maximale steun op te halen. En ook bijzonder: het ‘namen & shamen’ van bedrijven (en hele landen) waarvan ‘men’ vindt dat ze misbruik van de overheidssteun maken, wat dan vervolgens ook weer niet zonder vooroordelen gebeurt. Best ingewikkeld allemaal, toch?
Een liedje (uit 1980!) voor iedereen die onderweg is.
Mijn werklast is nu enorm, maar dat komt goed. Heb nog even geduld met me……