ING blijft de bank van de fiscus

Pfffffff… dat scheelt weer: de ING blijft (voorlopig) de bank van de Belastingdienst. Niet dat ik zou zo ’n enorme fan van de ING ben (of welke andere bank dan ook – die redden zich ook wel zonder mij), maar ik weet dat in bijna alle internetbankbestanden van ondernemers die ING standaard (want wie kent ‘m niet: IBAN NL86INGB0002445588) staat ingesteld als de plek waar de goede gaven aan de overheid naartoe moeten.

Ik zag het al helemaal voor me: iedereen zou dat nummer overal moeten gaan veranderen en vooral niet vervallen in de oude decennia oude gewoonte. Ik zag in mijn fantasie al miljarden verdwijnen in het zwarte gat van een niet (meer) bestaand bankrekeningnummer…. En de boetes die dan komen, want niet (op tijd) betaald immers…
De ING kwam door een boete (775 miljoen, of zoiets) voor het niet genoeg controleren op criminele betalingen van en aan klanten in het morele verdomhoekje, vandaar de twijfel. Maar in dat hoekje is het inmiddels drukker dan in het gemiddelde rookhok, dus ach….
Ik lees in het bericht trouwens dat er jaarlijks 262 miljoen betalingen van (en vooral natuurlijk) naar de fiscus gaan. Zo, da ’s een boel: bijna 720.000 per dag! En dan moet ik deze week ook nog…..