NL krijgt financieel-fiscale dreun. Of toch niet?

Weinig fiscaal en/of financieel nieuws deze (want vakantie-)week en dan gaan journalisten en deskundigen natuurlijk graven: is er toch niet nog ergens….. En ja hoor! Het Europese Hof van Justitie heeft (afgelopen februari al, door iedereen blijkbaar overzien) een uitspraak gedaan die de grondvesten onder onze economie doet instorten. Zo! 

Wat is er een het handje?
Wel: het Hof draagt Europese belastingdiensten op een eind te maken aan de belastingvoordelen die niet-Europese investeerders tot nu toe genieten. Ik citeer dit artikel verder: “Dit is absoluut een zware klap”, zegt partner Paul Sleurink van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek over de uitspraak. “De uitspraak is ingeslagen als een bom”, aldus hoogleraar internationaal belastingrecht Jan van de Streek. De uitspraak van het Hof raakt een belangrijk deel van de ongeveer 15 duizend brievenbusfirma’s die Nederland telt en daarmee ook de dienstverleners die deze firma’s beheren en adviseren.” Nou nou, dit lijkt op echte paniek. Toch?
Nah, dat valt dan weer mee lees ik in een ander artikel en ik citeer maar weer: “Een bijzondere conclusie van het FD aldus Hans van den Hurk. Er zijn helemaal geen bakens verzet” aldus Hans van den Hurk.
Excuus, ik weet het ook even niet meer nu; gaan we nou met z ’n allen naar de gallemiezen of niet? Massale werkloosheid? Einstürzende Neubauten? Of glas-plas-was?
Maar ach, wat lees ik weer ergens anders? Die rijken verhuizen dan toch gewoon naar een ander land! Blijkbaar zijn er in 2018 108.000 rijken met hun geld en al naar een ander, fiscaal gunstiger, landje verkast. Dan zal die zware klap van hierboven ook wel weer meevallen…..