De fiscus komt naar je toe deze zomer

En als ik dan toch bezig ben uit de oude doos: ‘herinner je je deze noggggg?‘ (voor de oudjes onder ons – en van Radio Veronica, voor de jonkies). Maar serieus, de fiscus komt naar je toe? Ja. Tenminste als we dit bericht mogen geloven (en dat doen we natuurlijk).

‘Bouwstenen voor een beter Belastingstelsel’ (klinkt mooi, toch?) is de naam van dit alles en de StasFin wil er echt werk van gaan maken. Voor dat betere belastingstelsel zijn dan wel weer heel veel onderzoeken nodig (en het gaat dus ook nog wel even duren allemaal), maar ieder nieuw gebouw begint met gedegen grondverzet. Bij grondverzet hoort ook het kappen van in-de-weg-staande bomen (zoals de Zelfstandigenaftrek blijkbaar), dus er is zwaar weer op komst voor ‘ons soort mensen’ ondernemers. Ondertussen zal de fiscus alerter gaan kijken naar ondernemers en DGA’s.
Dat we het weten, en dat doen we dus nu.
Er is nog meer zwaar weer op komst voor ondernemers: er wordt serieus nagedacht over een verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp ‘ers (wie/wat dat dan ook wezen moge). Ohjee….! De oudjes onder ons (ja, die van Radio Veronica ook) herinneren zich misschien de WAZ nog, dat was zo ’n verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een draak van een regeling overigens, afgeschaft in 2006 (repeat: herinner je je deze nog……?).
En weet je wie ook beter bekeken gaat worden? De VVE’s in dit land, en de stichtingen in het algemeen. Wat een fiscale ambities toch weer allemaal, zo ineens….. Dat krijg je, als je je personeel zo snel weer op orde hebt.
Maar….. we mogen er zelf ook iets van vinden, of althans: ons wordt gevraagd wat er er allemaal van vinden (hebben ze mij toch weer overgeslagen…..): de fiscale monitor 2018 is uit. Leuke vakantielectuur!