Zorgtoeslag alleen nog maar als er ook zorgpremie wordt betaald

Je bent nooit te oud om te leren, ook ik niet. Op het forum dat de Belastingdienst samen met mijn vakgebied onderhoudt stond afgelopen week een bericht waar ik even van in de war raakte. Ik kan het bericht zelf hier overigens niet laten zien: op dat forum kun je alleen terecht als je geregistreerd belastingconsulent bent. Wat stond daar dan? Dat je sinds kort alleen nog maar Zorgtoeslag kunt krijgen als je ook zorgpremie betaalt. Huh? Is dat niet logisch dan, die Zorgtoeslag is toch bedoeld om de financiële pijn van de dure zorgpremie wat te verlichten voor mensen met een laag inkomen? Toch?
Nou, blijkbaar niet dus. Als ik nu kijk op de site ven de Belastingdienst over de Zorgtoeslag dan zie ik het betalen van die premie niet bij de voorwaarden staan en dat was mij ook nog nooit opgevallen. Nu dus wel, de Belastingdienst controleert sinds kort of je ook zorgpremie betaalt.
Voor alle duidelijkheid: de Zorgtoeslag bestaat al sinds 2006…….