Box 3: de volgende horde(n)

Ik schreef het hier al vaker: het blijft rommelen rond de belastingheffing over het vermogen in Box 3. De Belastingdienst loopt zich inmiddels de *** uit de broek om het allemaal te regelen, maar wordt links en rechts steeds maar weer ingehaald door bezwaar makende burgers en rechters met een afwijkende visie.

De eerste rechter met een visie afgelopen week is degene die vindt dat de Belastingdienst natuurlijk wel rente moet vergoeden over teveel ontvangen (c.q. door de burger betaalde) belastingen. Dat doet auw, want dat kost de overheid nogal wat geld. En het betekent ook dat alles opnieuw uitgerekend moet gaan worden….
Dan is er een rechter die bepaald heeft dat gelden die in een VVE-fonds zitten gezien moeten worden als spaargeld (nauwelijks belast) en niet als overig vermogen (relatief zwaar belast). Logisch wel: geld in een VVE-fonds brengt natuurlijk nauwelijks iets op.
StasFin van Rij heeft inmiddels maar besloten om alle bezwaren en verzoeken op de grote hoop van een ‘Aanwijzing massaal bezwaar Plus’ te leggen. Dus wie wat roept, krijgt antwoord. Ooit, ergens.
Ze hebben het er maar druk mee….. Eigen schuld, dikke bult?