Vakantie + dringend verzoek Belastingdienst

Zoals ik hier (links, sidebar) al opschreef en zoals het ook onder mijn mailberichten staat: vanaf donderdag 22 december tot en met zondag 08 januari ben ik er niet: wintervakantie kerstvakantie. Is er iets belangrijks, dringends of dwingends: stuur een mail en ik pak het na mijn vakantie zo snel als maar mogelijk op.

Mocht je je vervelen in die tijd: de Belastingdienst heeft onlangs haar jaarplan 2023 gepubliceerd. Belangrijk onderwerp in dat jaarplan is dus dat de Belastingdienst ons gaat helpen….. Sterker nog: medewerkers van de Belastingdienst worden getraind in het herkennen van burgers in de knel (wat ze daar dan vervolgens mee gaan doen wordt er niet bij vermeld helaas). Waarmee ze dat gaan doen is overigens ook nog wel een issue: de komende 10 jaar gaan dus zo ’n 10.000 van de 27.000 medewerkers met pensioen….

Belangrijke mededeling:
De Belastingdienst verzoekt ons aan jullie door te geven dat het NIET de bedoeling is om de nu al verstuurde Voorlopige Aanslagen 2023 te betalen. Wacht daarmee tot begin 2023!! De belastingsystemen kunnen je betaling dit jaar nog niet verwerken en dus zal die betaling meestal teruggestuurd worden.
Ik denk dan (en dat zul jij ook vast doen): waarom verstuur je ze dan nu al…..?
Hoog tijd voor een liedje uit de oude doos.