Met de sigarenhandel gaat het straks prima

Het gaat niet echt heel goed met de economie, dat weten de meesten van ons inmiddels al wel. De hoge energielasten en de overige inflatie slaat grote gaten in de koopkracht van veel mensen en wie daar als tweede last van heeft is natuurlijk het bedrijfsleven, zeker die takken van sport die direct zaken doen met consumenten.

Volgens een onderzoek gaat dat in 2024, en deels al in 2023, allemaal tot heel pijnlijke effecten zorgen in veel (vooral kleinere) bedrijven. Bedrijven die na Corona en hun eigen (ook stevige) inflatie nu ook nog te maken gaan krijgen met lagere omzetten. Behalve – volgens dat onderzoek – de Doe-het-zelf-zaken (vanwege al die nu zelf isolerende burgers waarschijnlijk) en de sigarenzaken. De sigarenzaken??? Vanaf 2024 mogen supermarkten geen sigaretten en shag meer verkopen, dus die (ongeveer) 20% van NL die dit willen kopen moeten dan naar de speciaalzaken! Kassa!
Ineens weet je wat je moet doen: een sigarenzaak beginnen!
Niet allermaal tegelijk graag….