Zakelijke auto ’s vanaf 2024 verplicht emissievrij?!

Voor ondernemers met een (of meerdere) auto (‘s) belangrijk nieuws: de regering is van plan om zakelijke auto ’s (zowel voor de ondernemer zelf als voor het personeel) vanaf 2024, eventueel 2025, verplicht voor te schrijven emissievrij te zijn. Zo! Dat wordt even wennen….
En goed plannen natuurlijk, want die regeling geldt voor nieuw aan te kopen auto ‘s! De oude auto ’s die nog rondrijden blijven in het oude regime, althans: waarschijnlijk (want hoe zou dat anders moeten, hoewel: je weet maar nooit met deze regering). Toch nog maar snel een nieuw benzinebakkie kopen in 2023 dan? Geldt dit allemaal ook voor bestelbussen? Ja dus.
Dit is dan dus ook gelijk het einde van de vaak fiscaal lucratieve ‘youngtimer-auto’ (ouder dan 15 jaar)! Of althans: tot het jaar 2039 dan…. misschien.