EU wenst (weer & meer) hervormingen in NL

Er zijn blijkbaar ‘veel problemen’ in Nederland, ‘we zwelgen zelfs in probleemdossiers‘ aldus de Europese Commissie. Zo! En de commissie wenst ook tempo bij het oplossen van al die dossiers. Of de problemen die de EU ziet ook dezelfde zijn als die de Nederlanders zelf zien weet ik overigens niet, maar het interessante is in dit soort gevallen natuurlijk altijd naar wie ‘Den Haag’ zijn (haar?) oor het meeste te luisteren legt; we gaan het vanzelf zien.
Dan hebben we natuurlijk ook nog de stijgende rente die (ook) de overheid extra geld gaat kosten: zo ’n 5 miljard aan extra uitgaven en begint het te knagen door ons ‘veel te zware belastingstelsel‘. MinFin Kaag heeft in ieder geval haar handen voorlopig wel even vol aan al deze ellende…..
Goed nieuws was er ook nog afgelopen week: ons financiële stelsel kan tegen een stootje en dat zullen we dan dus ook hard nodig hebben. Dit alles doet mij dan toch weer denken aan een bekend liedje uit de oude doos.