Het Corona-tijdperk, week 95: doorlopen in de modder

Heb je ooit eens de wandeltocht door de Waddenzee gemaakt? Dan weet je hoe het is om door zuigende modder te lopen: dat gaat (voor zover je dat dus al niet wist) erg moeizaam. Voor veel ondernemers voelt dit tijdperk ook zo: moeizaam. Hoe het verder gaat met die nieuwe variant (en de varianten daarna)? Geen idee en als er iets lastig is als je een onderneming moet runnen is juist dàt zo moeilijk: het ontbreken van een min of meer voorspelbare toekomst. Maar het is niet anders.

De (oude & nieuwe) regering heeft dus de nodige steun compensatiepakketten uit de mottenballen gehaald en weer opgetuigd (en er weer wat andere regeltjes ingehangen). Een samenvatting vind je hier en hier.
Binnenkort is er weer ‘een persconferentie’ waar ze de komende taaiheid van de modder gaan uitwerken.
Inmiddels begint de storm van kritiek (en zelfs verzet) weer op te steken. Een andere kant is er ook, deze bijvoorbeeld.