De regeringsplannen 2021-2025, oei?

Nee, ik ga me hier niet met de inhoud van de plannen van de nieuwe regering bemoeien, ik kijk wel uit. Maar wat me wel opvalt is dat er behoorlijk wat kritische kanttekeningen bij die plannen geplaatst zijn de laatste tijd, en niet door de minsten onder ons. Ergens (sorry, ik ben kwijt waar ook alweer) las ik zelfs dat deze regering lijkt op een kleuterklas waar de juf alle kindjes hun zin heeft gegeven… Zo!

Wat ik er tot nu toe van begrijp klopt dat misschien ook wel als ik dit artikel lees. ‘We’ gaan veel (meer) doen, alleen hebben we daar eigenlijk het geld niet voor, (vervelende) keuzes maken we niet en het geld daarvoor gaan ‘we’ dan dus maar lenen. En niet zo ’n beetje ook, dat lenen. Niet dat ik problemen heb met lenen, maar dit is wel heel erg veel ineens. Een jaartje of 10 geleden begonnen we bijna een oorlog met de Grieken over zulke schulden daar en nu doen ‘we’ het dus zelf ook? Na ja, over 10 jaar hoeven ‘we’ pas af te lossen, toch? Wie dan leeft, wie dan zorgt….
Met dat in gedachten las ik ook dit artikel. Dat dus ja. Er gaat iemand erg rijk worden van al die plannen.
Nog een heet dingetje in de plannen: het loskoppelen van de AOW-uitkering van het minimumloon…. Iedereen ouderen boos. ’t Wordt nog druk op het Malieveld…
En voor de fun: dit is een samenvatting van het inleesdocument dat onze verse minister van Financiën als voorbereiding moet doornemen, het echte document staat er als link ook onder. Sterkte meid!