Het Corona-tijdperk, week 89: here we go again

Gaan we de 100 weken halen, zo vroeg ik mij een paar weken geleden nog af. Ja dus, ruimschoots zelfs. Deze epidemie begint wat dat betreft te lijken op de Spaanse Griep van ruim 100 jaar geleden, die duurde (ook?) zo ’n 2,5 jaar. Intussen is (bijna) alles weer verplicht gesloten van 17.00 tot 05.00 uur (liedje!), je zult maar een restaurant hebben, of ….. Toch?
De roep om financiële steun compensatie welt dus weer op en de overheid treedt opnieuw in het strijdperk met zakken geld: de NOW, TOZO, TVL e.d. zijn er weer. Ik heb nog niet kunnen lezen waar al dat geld nu weer vandaan moet komen, maar dat zien we blijkbaar later wel (succes hè, kids van nu). Logisch is die steun compensatie wel natuurlijk, dit heeft met normaal ondernemersrisico inmiddels weinig meer te maken.
Het MKB wil ook weer het opnieuw kunnen uitstellen van belastingbetalingen en de Tweede Kamer wil dit inmiddels ook. En dan hebben we natuurlijk ook de EU nog, want ‘staatssteun’, dat maggie nie hè. Maar nu dus weer wel.
En de boer, hij ploegde voort……. en zet dit liedje maar weer op (dat gaat over iets anders ja, maar alles helpt).