De moderne cowboys, of moderne economische roofridders?

Geenstijl kwam afgelopen week met een link naar het rapport dat een curator schreef over het faillissement van de energieleverancier ‘Flexenergie’. Interessante en leerzame lektuur en voor wie het lezen van Geenstijl een stap te ver gaat, hier een directe link (pdf) naar dat rapport. Een curator schrijft zelden zo ’n uitgebreid rapport, eigenlijk bijna nooit, en dus is er wat aan de hand en dat klopt. Mijn hemel wat een verzameling incompetent gepruts. Van de energiehandelaar als eerste, van de poortwachters (‘autoriteiten’) die wij als NL inhuren om dit soort zaken te voorkomen direct daarachter en zo nog wat meer goedbedoelende amateurs.
En – zo blijkt ook – het is dus niet de eerste keer dat die snuiter er zo ’n puinhoop van maakt, zoek zelf maar op ‘Welkom Energie’.
Ook een leuke afgelopen week is deze. Diverse belastingplichtigen trokken voor in totaal (minstens) 3,4 miljoen Euro aan giften af op hun aangiften terwijl de ontvangende club maar een kleine € 90.000 aan ontvangen giften in haar boeken had staan. Sterk staaltje oplichting, toch? En als we dan toch bezig zijn, deze?