Het Corona-tijdperk, week 86: the return of het mondkapje

We moesten er hier thuis weer even naar zoeken, maar we hadden onder alle inmiddels opgestapelde andere spullen nog een doosje mondkapjes liggen. Handig! Het is weer even wennen, toch? Ik zie sinds zaterdag de (meestal) blauwgebekte mensen de winkel hier tegenover weer binnenstappen. En het is pas begin november, nog een hele winter te gaan…….
Vandaag (zondag) las ik ook het paniekbericht (want dat is het toch?) van een arts uit Nijmegen: nu extra gaan prikken! Nu!
Tja. Dat is dan tegelijk ook het antwoord op mijn hier vorige week opgeschreven vraag over hoe lang dit nog gaat duren. Lang dus.
Maar inmiddels heeft de overheid bijna alle financiële Coronasteun afgeschaald, so you are on your own. In Q3 2021 vroegen nog ruim 35.000 ondernemers TVL-steun aan voor in totaal ongeveer € 6,2 miljard, gemiddeld dus bijna € 180.000 per aanvrager.
Bijzonder dan weer wel: veel starters in de horeca, weinig faillissementen en veel stoppers in de detailhandel, aldus de KvK. Eten of gegeten worden is het dus nu wel geworden voor velen.
Op naar week 100.