Belastingen uitleggen aan een kind

Er is een stripboek op komst: Aureli en het toverboek, geschreven door een fiscalist en bedoeld voor zijn kinderen. Om uit te leggen wat hij eigenlijk doet voor werk. Belastingen uitleggen voor kinderen, misschien een aardig idee om dat voor allen die in Nederland verblijven gratis uit te delen? Niet dat het helpt, maar het is toch een leuke geste, nietwaar?
Ondertussen giert de inflatie ineens samen met de naderende winterkou door de straten (goh), maar dat zat er allang aan te komen natuurlijk. Misschien gaat zelfs de hypotheekrente omhoog. Zo! En blijft ons besteedbaar inkomen al zo ’n 40 jaar op hetzelfde niveau, aldus onderzoek van de Rabobank. Waar dus al die gestegen welvaart (die ons steeds voorgehouden wordt) gebleven is? Iemand een idee?
Tot slot van deze week: de claim- en compensatiecultuur begint aardig post te vatten: gepensioneerden beginnen een proces om hun gekorte pensioen alsnog te krijgen.
Het wordt er allemaal niet gezelliger op, toch? Liedje!