Toch nog even het Corona-tijdperk, week 69: ’t rommelt

Twee weken geleden dacht ik nog dat het deze zomer redelijk stil zou worden rond Corona, maar zo werkt dat dus blijkbaar niet. En dan bedoel ik niet het wel/niet/deels (*) oplopen van de besmettingen en/of het wel/niet/deels (*) opheffen en weer terugdraaien van de Corona regels. Ik bedoel het ‘gedoe’ over de financiële steunmaatregelen van Vadertje Staat.
Inmiddels blijkt dat 7 op de 10 bedrijven die loonsteun (NOW) gehad hebben die steun deels moeten terugbetalen omdat hun omzetterugval lager was dan ze eerst dachten. Dat blijkt ook te gelden voor de TVL-steun. Ook de TOZO blijkt meer problemen op te roepen dan vooraf gedacht. Ik zag ook de Nationale Ombudsman nog langskomen met zijn oproep tot ‘maatwerk’ in dit soort problematische gevallen. Ja hoor: maatwerk – hoe had de goede man gedacht dat te gaan doen dan? Met honderdduizenden bedrijven die steun gehad hebben. Zie de Toeslagenaffaire, denk ik dan.
En ohja: uitstel voor belasting betalen is er niet meer en het terugbetalen moet beginnen. Dus er komen (veel?) gevallen van tegelijk terugbetalen van teveel ontvangen steun EN aflossen belastingschulden. Oeioei…..
Bijpassend liedje, vind ik (en kijk eens of je sommige muzikanten herkent).