Hallo Eva!

Als het goed is heb je als ondernemer inmiddels (allang) de Voorlopige Aanslagen (VA) 2021 binnen, misschien heb je ze zelfs al betaald. Ieder jaar zie ik weer veel van die VA ’s voorbij komen natuurlijk en ik zie ook de soms verbaasde vraag: hoe komen ze nou weer aan dit bedrag?
Meet Eva!

Eva is de dochter van Avar en Avar ken ik nog uit de jaren ’80 (met MS-Dos, weet je nog wel), voluit: Automatische Voorlopige Aanslag Regeling. Met Avar legde de Belastingdienst toen al geheel gecomputeriseerd die Voorlopige Aanslagen op. Dat doen ze nu dus met Eva (= Eerste Voorlopige Aanslagregeling) en de StasFin legt in een brief nog eens uit hoe dat werkt omdat Eva blijkbaar ineens voor de eerste keer VA ’s ging versturen aan heel veel mensen (265.000, zo!) die niet begrepen hoe dat kon.
Leest, en huivert….
Overigens ook over de toch wel wat domme vragen van de Tweede Kamer: want jullie bedenken en willen dit toch?! Ik doe er maar weer een liedje bij…..
En als je toch aan het lezen bent, doe deze dan ook eens.
En misschien deze ook.