Het Corona-tijdperk, week 45: de nieuwe hulppakketten

Wie mijn blog vaker leest weet dat ik iedere week de financiële & fiscale actualiteiten probeer bij te benen. Vorige week was week 45 al, een jaar geleden waren we nog in zalige onwetendheid: we zagen alleen nog af en toe dramabeelden uit China. Nu zijn we alweer toe aan het 4e financiële noodrantsoen van de overheid.
Tsjonge, time flies (when you ‘re having fun).
Ik kan de nieuwe hulppakketten (bedoeld voor Q1 2021) hier wel gaan opschrijven, samenvatten of wat dan ook, maar dat hebben anderen allang gedaan en dus ik verwijs met groot plezier naar: Wolters Kluwer, AVaccountancy, Taxence en (voor wie de mail gemist heeft) de KvK. Grappig toch altijd weer hoe verschillende media hetzelfde nieuws anders opschrijven.
Goed nieuws was er de afgelopen week ook: onderzoekers ontdekten dat de financiële hulppakketten meestal goed terecht zijn gekomen. Maar dan moet ik aan de andere kant ook weer lezen dat de zwaarst getroffenen het minste beroep doen op de hulppakketten en dat veel kleine ondernemers nauwelijks rondkomen. Tja, wat is het nou?
Tot slot van deze week een inkijkje in de keuken van al deze steunverlening: de vergoedingen die ‘Den Haag’ betaalt aan de gemeenten voor het afhandelen van de TOZO-aanvragen (de één zijn dood…. schiet door mijn hoofd, gemeen hè).