Plan: (sommige) rechtsvormen op de schop

Afgelopen week ook dat mailbericht van de KvK gehad? Over de ‘Personenvennootschap in nieuwe jas?” (Let wel: er staat nog wel een vraagteken achter de kop, dus er gaat wat veranderen, maar (per) wanneer is nog onduidelijk). Is het belangrijk om dit alvast te weten dan? Ja en nee.
De Vennootschap onder Firma (v.o.f.) en de maatschap (msp) gaan dus straks op in een nieuwe rechtsvorm: de (personen-)vennootschap, dat is 1. Dan komt 2: de wettelijk regels gaan (deels) ook veranderen, het wordt -dixit de regering- ‘makkelijker’ en ‘eenduidiger’. Oké. Of dat ook zo gaat uitwerken straks moet ik nog zien, maar eens wat sleutelen aan soms wel erg antieke regels is op zich geen slecht idee. Zit je nu in een v.o.f. of een maatschap, of ben je van plan dat te gaan doen: volg dan de ontwikkeling van dit plan. Als deze nieuwe wet wordt ingevoerd moet er ingrijpend gesleuteld worden aan de interne afspraken e/o de samenwerkingsovereenkomst. Als het zover komt: je hoort.