Het Corona-tijdperk, week 30: ojé!

Gaat dus niet goed hè? We gaan een moeilijke winter tegemoet, dat is inmiddels al wel duidelijk. Heel moeilijk misschien wel. Het zal er -gok ik- wel op gaan neerkomen dat het aantal ‘menselijke contactmomenten’ drastisch omlaag moet en er zijn tal van (bedrijfs-)activiteiten die daar (weer) een zware tol voor gaan betalen, net nu iedereen weer een beetje aan het opkrabbelen was.
Hoe lang dit gaat duren? Ik zou het niet weten. Gok: tot de komende lente, dus een maand of 6 a 7? Aïaï en auw! Het enige advies dat ik nu kan bedenken is (weer); maak een plan! Probeer goed te kijken wat er kan gebeuren, wat de gevolgen (kunnen) zijn en wat je daaraan kunt doen om zakelijk de bloemetjes weer te kunnen zien opbloeien in april. Hulp nodig? Ik kijk graag met je mee.
Inmiddels is de controle achteraf op de NOW-1-subsidie begonnen en is er onduidelijkheid over de nieuwe TOZO-3 regeling. En weet je wie ook niet blij is? De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Die vindt het bizar dat in deze tijd de belastingdruk op veel ondernemers verzwaard wordt in de 2021-belastingplannen. Zit wat in natuurlijk…..
En ondertussen ……
(Schrale) troost vind je hier. En hier.