Het Corona-tijdperk, week 17

Langzaamaan gaan we blijkbaar steeds meer ‘normaal’ (oud, danwel nieuw) doen. Er is nog steeds wel veel Coronanieuws, maar ander financieel en fiscaal nieuws komt steeds vaker bovendrijven. Logisch ook: al die weken gebeurde er van alles, maar dat stond in de wacht totdat het virus onder controle kwam. Wat nog steeds niet zo is (die controle dus), maar de last van het virus werd minder en het leven gaat door.
Afgelopen week in het nieuws: het bijzonder uitstel van belasting betalen liep af. Maar geen nood: er is een nieuw uitstel. Weer van 3 maanden.
In België en Duitsland is besloten om de Btw te verlagen om zo de economie een steuntje in de rug te geven. Mooi toch? Kan dat in NL niet ook, vroeg de Tweede Kamer zich af. Antwoord: nee kan niet, aldus het ministerie; dat kan onze belastingdienst niet aan….. Oei.
Een wel heel bijzonder nieuwtje vond ik dit. Of ’t waar is weet ik ook niet, maar ’t zal je maar gebeuren…..