Het Corona-tijdperk, week 18: de Belastingdienst start weer op

Oei! Moeten we nou bang worden? Nee hoor. Maar ik wist helemaal niet dat Belastingdienst was stilgelegd, sterker nog: daar merkte ik hier helemaal niets van. Maar toch: dat weer opstarten las ik in een heuse perspublicatie. Okay! Brace yourself denk ik dan maar.
Trouwens: weer opstarten? De Belastingdienst wordt binnenkort ook ingrijpend gereorganiseerd las ik. Alweer, denk ik dan. Toen ik dit vak binnen rolde (1983) waren daar ook al vergaande plannen voor en sindsdien is het niet bij plannen alleen gebleven….., de hoeveelste reorganisatie zou dit zijn? In totaal 7.000 werkers worden blijkbaar ‘verplaatst’ (ik hoop niet letterlijk trouwens), zaten die dan allemaal jarenlang verkeerd? Blijkbaar.
Nog ander Corona-nieuws afgelopen week? Ja, twee kwesties.
Eén: het (eerste) betalingsuitstel loopt af (er is inmiddels een tweede, maar die moet je dan wel zelf aanvragen!). Twee: er wordt al druk nagedacht over een hulppakket 3.0. (vanaf oktober). Het CPB heeft al bedacht dat de TOZO-regeling straks nog wat verder uitgekleed kan worden: niet alleen telt het partnerinkomen mee (sinds TOZO-2), ook het vermogen van een ondernemer moet gaan meetellen.