Het Corona-tijdperk, week 11 – de mist trekt op

Langzaamaan krijgen we weer meer zicht: de ‘strenge’ maatregelen worden soepeler, de financiële overheidssteun duidelijker en (bijna) iedereen wordt weer wat relaxter. Het went dus en er komt ook weer meer aandacht voor andere zaken die ook belangrijk zijn. En ja hoor, die zijn er ook (zie ‘Nieuws’).
Nieuw was de afgelopen week dat de EU (want die gaat daar blijkbaar -ook- over) de nieuwe Coronaleningen (KKC, met staatsgarantie, voor 93% want ons blijf zunig) heeft goedgekeurd. Mooi! En een kans, voor wie er iets mee kan. Nieuws ook: de eerste ‘criminelen’ die misbruik van de steunregelingen maakten zijn opgepakt (of toch niet ….). Accountantsorganisaties vrezen dat ze door klanten ‘onder druk’ gezet worden om met de cijfers te sjoemelen. Tja. Kortom: onder alle bijzondere toestanden van de laatste weken komt langzaamaan weer een vanouds herkenbare wereld te voorschijn. Biertje?