Het Corona-tijdperk, week 9: nieuw hulppakket op komst

’t Gaat goed (of in ieder geval beter), begrijp ik. Eenrichtingsverkeer (zelfs rotondes!) in de (weer steeds drukkere) winkelstraten. Italië ontvangt ons weer graag als toerist (alleen nog even bedenken hoe we daar dan moeten komen….). Last but not least: het eerste pakket overheidssteun loopt tot 01 juni en dus komt er een nieuw pakket (werktitel: Corona-II) en dat wordt anders (strenger, meer ‘maatwerk’ heet dat dan). Deze week nieuws! Volgende week ook hier.
De meeste ondernemers denken inmiddels dat ze het gaan overleven, ook in een 1,5m maatschappij. De Btw op mondkapjes wordt afgeschaft, tijdelijk dan en dat scheelt: van € 17,99 per 20 naar € 14,87 per 20. Er is (bijna klaar, alleen de EU moet nog toestemming geven) een nieuwe regeling voor overbruggingskrediet in de maak, KKC gaat ‘ie heten. (Wat er verder ook allemaal aan droevigs gebeurt in deze crisis, het zorgt in ieder geval voor een stevige toename van het aantal regelingen met afkortingen.) Contant geld is nu ‘vies’, want (mogelijk) besmet, en raakt dus uit de mode (ook handig om het zwarte geldcircuit klein(er) te krijgen).
En voor de gebruikers van de TOZO-regeling: vanaf juni (ja, juni al) wordt er wel een partnertoets ingevoerd, dus partner thuis met meer inkomen dan een bijstandsuitkering? Dan geen TOZO meer!