Het Corona-tijdperk, week 8

Het was vorige week alweer (in NL dan) week 8. Time flies, toch?
We hebben nu een (exit-)plan zag ik, met handrem. Wat ik altijd zeg: een slecht plan is nog altijd beter dan geen plan. We gaan het zien.
Intussen dobbert de maatschappij + de economie voort op de golven van de grillen van moeder natuur. Nieuws deze week (over Corona)? Niet veel.

Wel wat statusberichten, zoals het gebruik van de NOW-regeling (dat is de loonsubsidie): dat zijn toch aardig wat bedrijven die daar gebruik van maken. Dat geldt trouwens ook voor de TOZO-regeling (bijstand via je Gemeente). Nieuw is dat er ineens allerlei bedrijfjes opduiken die je willen helpen met het aanvragen van al dat steungeld; boeven (aldus het FNV), dubieus (aldus BNR). Gratis, al die hulp (jaja….).
Het is allemaal weer wat rustiger geworden inmiddels en het kan zeker geen kwaad om voor jezelf eens te kijken wat nu de stand van zaken is, wat je verwacht voor de komende tijd en of die staatssteun je misschien toch kan helpen. Wees niet onnodig bescheiden, maar ook niet te hebberig…..