Corona & en het noodpakket

Wie zei ooit ook alweer: ‘Never waste a good crisis’?
Nou, daar hebben we er dan eentje, a good crisis. En wat voor een. Dus actie nodig en die is er sinds vanmiddag dan ook: het ‘noodpakket’ waarmee de overheid de economie in de lucht wil houden.
Het is in deze crisis (nog?) niet de vraag die wegvalt, het is het stilvallen van hele economische sectoren met als gevolg opdrogende geldstromen die dan weer kunnen zorgen voor vraag-uitval en als dat gebeurt hebben de we de economische poppen echt aan het dansen en dat probeert dit noodpakket te voorkomen.
Het hele pakket aan nieuwe regelingen vindt je o.a. hier.
Ik ga het hier niet uitleggen, noch samenvatten; de tekst lijkt mij duidelijk genoeg. Wel lastig is dat het niet is opgeschreven vanuit de problemen waar ondernemers nu en straks mee kampen maar vanuit de oplossingen (de regelingen dus). Enig creatief omdenken is dus wel gewenst, maar dat lukt meestal wel als de nood hoog is. En anders: ik kijk graag met je mee.
Herken een kans als die langskomt!