De overheid wil straks alleen nog e-facturen

De overheid (inclusief vanaf -ongeveer- april volgend jaar ook de lagere overheden zoals Gemeenten e.d.) gaan volledig over op ‘e-facturerenen dat is echt heel wat anders dan je factuur als *pdf-bestand mailen! Je hebt er of geschikte boekhoud-software voor nodig of je moet een aansluiting bij een online portal hebben.
Citaat: Een elektronische factuur (e-factuur) is een gestructureerd digitaal bestand (géén pdf) waarbij de vereiste gegevens altijd op een vaste plek met specifieke codering in het bestand staan. Voor ondernemers en de Rijksoverheid zijn passende e-facturatievoorzieningen beschikbaar. De e-factuur biedt praktische voordelen, zoals minder administratie, snellere boeking en betaling en de facturen worden veilig verwerkt. Het geeft u de mogelijkheid uw efficiëntie te verbeteren en het biedt uw klanten de mogelijkheid om sneller te betalen.
Werk je met (of beter opgeschreven: voor) een overheid(s instelling)?
Er is een speciale website met allerlei info. Hiero.