EU gaat voor (weer) nieuwe Btw-regels

Er wordt -blijkbaar- nogal veel gefraudeerd in de internationale handel. Teveel (voor 5 miljard lees ik), aldus de EU, die dus nieuwe regels is gaan maken om daar iets tegen te doen. Met name in de grensoverschrijdende handel komt fraude blijkbaar veel voor en dus worden er allerlei systemen opgetuigd om die handel goed te kunnen volgen. Een soort douane dus eigenlijk, maar dan niet aan de grens met pet en strenge blik, maar met toetsenbord, beeldscherm en de muis in de aanslag.
Dat begint dus wat op Big Brother te lijken (vind ik dan), want als creditcard-maatschappijen (en zij dus niet alleen) het doen en laten van hun klanten met die bril op moeten gaan volgen….
Ik weet het niet, lees het zelf.
En lees ik het nou ook goed? Is ondernemend NL deze week bezig te bekijken of ze wel/niet in de nieuwe OVOB-regels willen vallen zie ik dat de omzetgrens voor die regeling (vanaf 2020 € 20.000) vanaf 2024 omhoog gaat naar € 85.000???

En toch over de EU gesproken….. Herinner je je de Dividendbelasting en met name de #ophef daarover in de politiek nog? Nou, het Europese Hof van Justitie heeft in een recente uitspraak een bom gelegd onder die hele discussie; het mag gewoon niet wat (o.a.) NL nu (nog steeds dus) doet.
Krijgt Rutte dan dus toch nog zijn gelijk???