Huizen & hypotheken, dat gaat nog leuk worden

Ook gelezen?
De Nederlandse Bank vertrouwt de huizenmarkt niet meer zo en dus moeten banken een hogere reserve in huis hebben om mogelijke klappen straks op te kunnen vangen. Okay! Is dat een economische stormwaarschuwing of ‘code geel’ (waar niemand meer op let)? Nee, ik weet het ook niet. Maar ik begrijp wel dat de banken ongeveer 3 miljard extra aan de kant moeten zetten voor (straks) niet meer betalende hypotheekklanten.
Da ’s ook nie veul, dus zo dramatisch zal het niet wezen dan.

Weet je wat ik ook las (dat zoemt al een tijdje rond in mijn vak, nu in de krant): er zijn mensen die een huis kopen en helemaal geen behoefte meer hebben aan de heilige hypotheekrente-aftrek. Pardon? Al decennia lang plant en rekent iedereen (nou ja, bijna iedereen) zich suf om maar zoveel mogelijk rente-aftrek te krijgen (yep, vanwege het belastingvoordeel) en dan zijn er nu dus mensen die dat helemaal niet willen hebben? Ja, dat gebeurt. The times they are a-changing, maar dan anders. Mooi rekenvoorbeeld overigens, in die krant. Maarja: (deels) niet aflossen…..