NL wordt fiscaal minder aantrekkelijk (gemaakt)

Dat NL fiscaal zo aantrekkelijk is kan ik niet zo goed overzien en daarnaast: dat geldt natuurlijk voor ondernemers & ondernemingen die ons vanuit het buitenland bekijken; wij als NL ‘ers hebben er niet zoveel aan. Maar ‘men’ vindt al jaren dat NL een belastingparadijs is (vooral andere landen vinden dat, dus).
En dat mag natuurlijk niet, dus daar moeten ‘wij’ iets aan doen en dat doen we ook: NL is op de lijst van Taxcompetitiveness gezakt van de 6e naar de 9e plaats en als ik het goed snap gaan ‘we’ nog verder zakken (als troost mogen we het komende EK voetbal weer meedoen).
We gooien waarschijnlijk ook een ‘kroonjuweel‘ overboord: het niet heffen van bronbelasting op (o.a.) royalties en dat gaat pijn doen bij de (o.a.) de muzikanten die zich om die reden zakelijk in NL hebben gevestigd (zoals de Rolling Stones en U2).