PSD2: gemak dient den mensch

Nogal wat propaganda reclame is er de laatste tijd op de kijkbuis over het nieuwe PSD2. Wat is dat ook alweer? Dat is nieuwe wetgeving waardoor je een derde toegang kunt geven tot je bankgegevens. Zoiets was tot een paar jaar geleden absoluut ondenkbaar: je bankgegevens waren geheim, alleen van en voor jou (en je bank natuurlijk).
Maar het is 2019 en ’the times they are a-changing’. And fast.

En jazeker: ik snap een aantal voordelen van het openzetten van je bancaire financiële achterdeur natuurlijk. Maar ik weet ook: alle voordelen hebben nadelen (hé, wie zei dat ook alweer??) en de voordelen voor degene die de toegang krijgt worden ruimhartig beschreven, de mogelijke gevolgen voor degene die de deur opendoet veel minder. Wil je wat uitgebreidere info over wat het nou precies is, dat PSD2? De KvK heeft er een artikel over geschreven en dat is best informatief. Hoewel daar de mogelijke nadelen ook hier wel weer erg makkelijk overgeslagen worden, maar die kun (moet) je er dan maar zelf bij bedenken.
Zoals het in een Tv-serie uit mijn verleden al klonk……