Ook de AP gaat op jacht

’t Wordt druk op de ‘eeuwige jachtvelden’, daar waar de (r?)overheid het ondernemende wild bejaagt. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens (ja, dat is die club van onder andere de wet AVG) deelt mede dat de jacht is geopend op de kleine ondernemer die er een zooitje van maakt (van het beheer van die persoonsgegevens dus).

Ergens midden vorig jaar maakte iedereen zich er ontzagwekkend druk over: die nieuwe AVG-regels. En toen ging, naar goed Nederlands gebruik, de storm weer liggen en gingen we met z ’n allen andere, nuttigere (vonden we) dingen doen. Verder dan een wapperend en waarschuwend vingertje ging het allemaal niet. Toch? Nou, dat gaat dus veranderen lees ik hier. U is dus gewaarschuwd en dat meen ik… (en de Autoriteit Persoonsgegevens ook).
Ter begeleiding een passend (en mooi) liedje uit de oude doos (want mooie tekst ook in dit verband – zelfs 2x).