Fiscale voordelen niet voor kleine ondernemers?

Wat lees ik nu!? Ik lees hier dat kleine(re) ondernemers helemaal niet meeprofiteren van alle fiscale douceurtjes die ons als Nederlanders per 01 januari 2019 zijn toegeworpen. Oei!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AdNWeb-Huh.jpg

Dat is dan niet zo best. Toch? Nee, ik heb het zelf nog niet nagerekend, maar ergens had ik dat gevoel al wel (en dat is belangrijk tegenwoordig: gevoel). Zijn we er toch weer ingetuind met z ’n allen? Ik ga binnenkort zelf eens rekenen, want nieuwsgierig ben ik natuurlijk wel. Niet dat we er iets aan kunnen doen, maar meten is nou eenmaal weten…..
Grappigerwijs las ik deze week ook twee andere berichten.
In het eerste bericht schrijft het AD op gezag van Trouw dat de Belastingdienst zo in het werk omkomt dat ze duizenden mogelijk dubieuze aangiften (over 2016) van ondernemers ongezien akkoord gaan verklaren.
In het tweede bericht komt het gerucht bovendrijven dat het voor ondernemers soms (vaak?) erg voordelig is de partner tegen een laag loon in loondienst te nemen, vanwege de interessante subsidie voor mensen met een laag loon…. Kinderen kan trouwens ook. Neven, nichten ook. Broers, zussen, buren, maakt allemaal niet uit. Overigens is het allemaal nou ook weer niet zo simpel als in dit bericht opgeschreven, maar geen rook zonder vuur…..