Koopkrachtplaatjes, nog een keertje…..

Als er iets is waar het nodige over te doen was de afgelopen tijd, dan waren dat de ‘koopkrachtplaatjes’ voor 2019. Te beginnen met die van de regering voor Prinsjesdag. Kort door de bocht kwam dat koopkrachtplaatje uit op een gouwe ouwe van van Kooten en de Bie (of beter: Jacobse & van Es): ‘geen gezeik, iedereen rijk’.
De koopkrachtplaatjes van de regering waren nog niet rond of Jan, alleman en de rest sloeg aan het rekenen en nadenken. Gevolg: cijfers en meningen all over the place. De laatste (voorlopig dan, in 2020 gaan we kijken wat het geworden is) is deze. Foutje in de berekeningen dus. Oei.
Maar we gaan het dus zelf merken in 2019. Als ik lees wat er allemaal duurder gaat worden in (vanaf) 2019 moet ik nog zien dat we die beloofde extra fiscale koopkracht voor iets anders kunnen gebruiken dan ……….. voor de extra uitgaven. Nog even niet uitgeven dus, dat geld.