Oeioeioei! Komt er weer een ‘crisis’ aan?

Ojé! De mensen die er verstand van hebben (of beter opgeschreven: verstand van zouden moeten hebben) voorspellen het nu massaal: er komt weer een nieuwe crisis aan. Iemand anders vindt dat het de overheid is die deze crisis gaat veroorzaken, ook dat nog.
Eerst nog even over die mensen die er verstand van hebben. Los van of ze gelijk hebben, was de meneer Wellink niet degene die de vorige crisis zou moeten hebben zien aankomen? Maar goed.
Ja, natuurlijk komt er een nieuwe crisis. De vraag is alleen wanneer, hoe en wie/wat de aanleiding wordt. En hoe we er daarna weer uit komen en wie/wat we als slachtoffers onderweg kwijtraken. Staat al in de Bijbel niet beschreven dat we zeven vette en zeven magere jaren krijgen? Onze voorouders wisten het dus duizenden jaren geleden al: zo werkt dat.
Wat je zelf kunt doen? Aan het probleem dus niets, maar aan je financiële stevigheid wel. Balans op orde? Voldoende buffer? Kostenposten netjes opgeruimd en op scherp gezet? Onnodige ballast overboord?