Koopkrachtplaatjes enzo

Prinsjesdag (heet dat eigenlijk nog steeds zo?) komt er weer aan en voordat de Koning gesproken heeft ligt het (natuurlijk goede) nieuws al weer op straat: we gaan er (bijna, 96% van ons – jammer voor die 4%) allemaal op vooruit in 2019: +1,5% zelfs. ‘Tuurlijk joh.
De economie draait weer als een tierelier, de loonsverhogingen aan ambtenaren en aanverwanten worden alvast uitgedeeld en de overheid gaat weer geld overhouden (mogen we dan trouwens die extra belastingen uit de crisisjaren dan weer terug?). Of het echt zo gaat zijn? We gaan het zien. Het grappige is dat meestal achteraf niet wordt gekeken wat die voorspelling waard was. Hoewel: voor 2017 eens een keer wel: de helft van ons ging er op achteruit, aldus het CBS.
En wat was de voorspelling ook alweer voor 2017 (dus op Prinsjesdag 2016)?
Nou dit. Sterkte allemaal!