Eindelijk! Regels voor privégebruik fiets

Groot nieuws! En eindelijk! Er komen regels voor het privégebruik van de fiets (van de baas, that is). Na jarenlang ploeteren, gokken, filosoferen en aanklungelen heeft de overheid besloten wat het gaat worden: 7% van de catalogus aankoopwaarde. Mooi. Duidelijkheid.
Voor werkgevers en werknemers dan. Want gaat dit ook gelden voor ondernemers met een fiets ‘op de zaak’ (ja, dat kan: een fiets ‘op de zaak’!)? Eigenlijk niet dus, want daarop lijkt de regel (nog?) niet geschreven, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk en zo slecht is die nieuwe regel niet (vind ik dan): aan de ene kant alle kosten aftrekken (inclusief afschrijvingen), aan de andere kant dus deze ‘bijtelling’. Hoe het dan met de Btw gaat wordt nog even wat lastig, maar dat gaan we vast ook oplossen (gokje: 2,7% van de waarde? En 1,5% als het een tweedehandsje was?).
En het woord ‘leasefiets’ heeft inmiddels ook al zijn intrede gedaan.