Gaat de KOR veranderen? Tjonge!

Welke ondernemer is er niet groot mee geworden: de KOR (Kleine Ondernemersregeling voor de Btw)? Zelfs ik, en ik ga toch al even mee in dit vak. En voor zover ik me herinner zijn zelfs de bedragen voor die KOR al héééééél lang niet veranderd. Maar wat lees ik…?
Er zijn blijkbaar (al heel ver gevorderde) plannen (miljoenennota, blz. 270, pdf!) die KOR aan te passen. Aan te passen, aan wat dan? Aanpassen naar Europees Model, begrijp ik. En dan zou er alleen nog naar de jaar-omzet gekeken worden in plaats van (zoals nu) de Btw-afdracht op jaarbasis. Oei, dat wordt dan heel anders denken, en rekenen ook. En plannen natuurlijk. Gaat de KOR dan ook gelden voor rechtspersonen (stichtingen, B.V. ‘s)? En wat lees ik ook: die veranderingen zouden dan al vanaf 2019 in moeten gaan. Ik ben benieuwd, dat gaat nog spannend worden….. Je hoort.