Kosten bankrekening: ’t blijft hannesen

We kennen het allemaal: de kosten van de bankrekening – vroeger gratis, maar dat is allang niet meer zo. En die kosten lopen toch op als je er beter naar kijkt (zie je jaarrekening; daar het heet ‘kosten betalingsverkeer’).
Grote vraag dus altijd (nou ja, soms): welke bank is het goedkoopste?

Eigenlijk is daar niet zoveel over op te schrijven. In de eerste plaats omdat het er maar van afhangt wat je doet aan betalingsverkeer (wel of geen internationaal betalingsverkeer bijvoorbeeld) en in de tweede plaats verandert dat ieder jaar omdat de banken vaak eens per jaar hun tarieven aanpassen, soms veel en soms niet.
Ik ga nog wel eens een keertje rekenen, maar op gevoel en wat ik zoal in boekhoudingen voorbij zie komen: heel vaal maakt het vaak niet uit als het om zakelijke bankrekeningen gaat. Bij privé-rekeningen ook niet echt, maar toch. Het AD publiceerde deze week een lijstje met de kosten per bank voor particuliere bankrekeningen. Doe er je voordeel mee…..