DBA: eindelijk (on?)duidelijkheid

Niet in het nieuws (want er gebeurt toch niets tot 2020) en toch in het nieuws: er zijn toch ‘nieuwe’ DBA-regels. Of beter opgeschreven: regels hoe (c.q. waarop) de Belastingdienst gaat controleren.
Het duurde even voordat iedereen begreep wat er nou eigenlijk de plannen van Rutte III zijn, maar hier wordt het best aardig samengevat, vind ik dan. Er wordt dus toch ‘gehandhaafd’, min of meer. Op basis van strikte criteria, die dan vervolgens weer zo vaag zijn dat de rechters er tot 2025 nog wel mee bezig zullen zijn.
Wel of geen (fictieve) dienstbetrekking, dat is de vraag die al sinds mensenheugenis (nou ja, sinds het begin van de 20e eeuw) de kern van alle discussies was (en die de VAR en DBA zouden moeten oplossen) en die vraag is dus nu weer vrolijk terug. Nah ja, hoef ik in ieder geval geen nieuwe regels uit mijn hoofd te leren, die uit het begin van mijn ‘carrière’ doen het nog prima.