It’s VA-time again

Jullie zullen het gemerkt hebben (anders binnenkort): de fiscale computer is druk bezig iedereen te voorzien van de Voorlopige Aanslagen (VA) 2017 (dat zijn er zo ’n 6,5 miljoen, dus dat kost even wat tijd).
AdNWeb Belastingenveloppen
Voor sommigen leuk nieuws, die krijgen alvast een maandelijks voorschot op waar ze later ‘recht’ op hebben. Voor anderen minder leuk nieuws: alvast betalen als voorschot op wat er straks betaald moet worden. ‘Straks’ is in beide gevallen de aanslag 2017 die ergens in 2018 komt.
Wat moet je doen? In ieder geval niet denken: oké, ongeveer hetzelfde als vorig jaar, dus het zal wel kloppen. Want er kan van alles veranderen in 2017 en dan klopt die VA dus misschien helemaal niet (meer) en wacht je ‘straks’ een vervelende verrassing. Controleren dus. Of door mij laten controleren.