Onderzoek naar (en van) de Belastingdienst

Onderzoeken, altijd leuk. Toch? Deze is in ieder geval wel leuk: de Belastingdienst heeft zichzelf onderzocht (pdf): wat vindt men zoal van de Belastingdienst, was de kernvraag.
AdNWeb Tollenaars
Nee, niet in politieke zin natuurlijk (want dat willen we niet weten). Organisatorisch: werkt het allemaal goed en wat voor cijfers krijgt de Belastingdienst van haar ‘klanten’?
Het cijfer van iedereen bij elkaar? Een 5,77. Daar ga je mee over, maar wel met een aantekening en een vermanende preek van de schooldirecteur. ZZP’ers geven het laagste cijfer (een 5,4, gezakt dus) en intermediairen (ja, present) het hoogste cijfer (een 6,1 – ja, we kijken wel uit natuurlijk….). Heb je even niets te doen: kijk er eens doorheen, het is de ‘management summary’, niet het hele rapport…
En oh ja:
Nog meer leuks rond de Belastingdienst. De inmiddels vertrokken directeur van de Belastingdienst heeft blijkbaar een onderzoek laten doen…. naar zijn eigen politieke bazen. Zo hé. Geen wonder dat die directeur inmiddels geen directeur meer is.
Diezelfde politieke bazen willen overigens zelf ook weer dingen gaan onderzoeken en publiceren: fiscale adviseurs die dingen doen die niet mogen moeten aan de schandpaal. Oeps.